Blog

Kad hladnjak otkaže poslušnost
Hladnjak automobila može imati problema u radu, kao i svaki drugi deo automobila, ali uz redovno održavanje kvarovi se ne događaju tako često. Treba zapamtiti da kada se nešto dogodi hladnjaku, posledice su obično ekstremne i povlače za sobom niz potencijalno veoma skupih popravki. Srećom, simptome koji ukazuju na probleme u radu hladnjaka najčešće nije teško uočiti.
ProdajaDelova.rs dobitnik e-Trustmark sertifikata
Naša kompanija je dobitnik sertifikata e-Trustmark, prestižne oznake poverenja koja se dodeljuje u sklopu IPA 2012 EU projekta „Razvoj elektronskog poslovanja“, u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstvom privrede Republike Srbije. Ovo priznanje potvrđuje ono što naši korisnici već znaju, a to je da smo dostigli najviše standarde u elektronskoj trgovini.
Sve o sistemu za hlađenje motora
Iako je konstrukcija benzinskih motora znatno napredovala, oni još uvek nisu naročito efikasni u pretvaranju hemijske energije u mehaničku snagu. U motoru malog automobila koji se kreće auto putem brzinom od 80 km/h u svakoj minuti proizvodi se oko 4000 eksplozija. Ovo sagorevanje, uz trenje pokretnih delova proizvodi veliku količinu toplote koja se koncentriše na jednom mestu. Bez efikasnog sistema hlađenja, motor bi se progresivno zagrevao i prestao da funkcioniše u roku od samo nekoliko minuta.
Sve o sistemu za osvetljenje
Svetlosna signalizacija je ključni deo očuvanja bezbednosti na putevima i svaki set automobilskih svetala ima različitu upotrebu i dolazi sa nizom pravila koja treba da razumete i poštujete. Njihova nepravilna upotreba može biti i nezakonita, o čemu treba posebno voditi računa. Pre svega, važno je da svetla održavate čistim radi dobre vidljivosti, kao i da pri ruci imate garnituru rezervnih sijalica, tako da se mogu brzo i lako zameniti u slučaju kvara.
Sve o termostatu
Termostat je vitalni deo sistema za održavanje temperature motora i njegov zadatak je da reguliše protok rashladne tečnosti (antifriza) i tako održava radnu temperaturu motora optimalnom. Znaci da termostat ne funkcioniše kako je predviđeno obično obuhvataju pregrevanje ili rad motora na višoj temperaturi nego što je uobičajeno, kao i smanjenu efikasnost grejača kabine (ne dobija dovoljno toplog vazduha). Neispravan termostat takođe može i da uključi omraženu lampicu „Check Engine“.
Sistem za paljenje motora
Za pravilan rad motora neophodno je obezbediti ispravnost svih komponenata sistema za paljenje, od akumulatora do svećica. Važno je i uočiti kada neke od ovih delova (indukcioni kalem, bobine, svećice, različiti senzori...) treba zameniti novim. Održavanjem dobre funkcije sistema za paljenje omogućava se optimalan rad motora, produžava njegov vek i smanjuje emisija štetnih gasova u atmosferu.
Kočnica glavu čuva
Vozači pritiskaju kočnice automobila pretpostavljajući da će ove komponente funkcionisati bez greške, ali malo ko razmišlja o tome kako kočnice zapravo rade. Korisno je znati kako funkcionišu i kako ih treba održavati kako bi se izbegle nezgode. Razumevanje funkcionalnosti kočionog sistema može da vam pomogne da lakše uočite kada nešto pođe po zlu i prepoznate problem pre nego što postane ozbiljan.
Auto ogledala – retrovizori
Kada ste za volanom, pažljivo osmatranje okoline je neophodan preduslov bezbedne vožnje. Srećom, u automobile su ugrađeni korisni alati koji vam pomažu da u svakom trenutku vidite sve što vas okružuje: ogledala (retrovizori).
Sistem za oslanjanje motornog vozila
Zadatak sistema za oslanjanje je da obezbedi elastičnu vezu između točka i karoserije, odnosno da osigura stabilnost vozila u različitim uslovima vožnje. To je posebno važno pri većim brzinama kretanja, kada sile koje deluju na vozilo višestruko jače i tada je od vitalne bezbednosne važnosti obezbediti što je moguće veće ublažavanje udarnih opterećenja, prigušenje (amortizaciju) udara i oscilacija i stabilnost vozila, posebno pri kretanju u krivinama.
Maglenke
Bez obzira da li koristite LED farove ili se držite halogenskih sijalica, svetla vašeg automobila su vitalna oprema i o njima morate voditi računa, kako zbog sopstvene tako i zbog bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Međutim, koliko god da je tehnologija osvetljenja tehnološki napredovala, vožnja kroz maglovitu noć, snežnu vejavicu ili pljusak naše oči stavlja na ozbiljnu probu. U takvim uslovima do izražaja dolaze specijalno konstruisana svetla za maglu ili popularne „maglenke“.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!