Blog

Šta treba znati o menjaču?
Menjač se sastoji od niza zupčanika koji su raspoređeni na poseban način kako bi obezbedili odgovarajuće brzinu preko pogona vozila. Drugim rečima, automobilski menjač pomaže da se osigura da se motor okreće odgovarajućom brzinom, kao i da točkovi dobiju onoliko snage koliko im je potrebno u tekućim uslovima vožnje.
Kako radi klima uređaj u automobilu
Da li ste se ikada zapitali kako funkcioniše klima uređaj u vašem automobilu? Većina nas nikada ne razmišlja o tome, do trenutka kada se klima uređaj pokvari, obično u najtoplijem danu leta. O ovom sistemu zato treba misliti na vreme. Složen sistem za klimatizaciju sastavljen je iz mnoštva međusobno povezanih delova u kojima se odvija komplikovan tehnološki proces koji zahteva da svi delovi rade zajedno i „pod konac“, odnosno da budu ispravni.
Zašto treba menjati ulje u motoru
Održavanje automobilskog motora neophodno je maltene od prvog dana njegove eksploatacije, a najlakši način za njegovo održavanje jeste redovno menjanje ulja. Motorno ulje je žila kucavica svakog automobila – jedna je od najvažnijih tečnosti u automobilu i njeno održavanje jedan je od temeljnih principa za produženje veka automobila.
Kako uštedeti na gorivu
Cene goriva su rekordno visoke, a svaka poseta benzinskoj pumpi prosto nam tera suze na oči. S druge strane, ušteda na gorivu ne samo da će zadržati nešto novca u novčaniku, već će i koristiti životnoj sredini i umanjiti zavisnost države od uvoza nafte i njenih derivata. Na svu sreću, postoji mnogo načina da se smanji potrošnja naftinih derivata i dok vozimo.
Zadržati stari ili kupiti novi automobil?
Posedujete stari automobil kome se smeši još jedna skupa popravka? Onda ste verovatno u nedoumici: da li da uložite još novca u servisiranje ili da ga konačno „utopite“ u oglasima ili prosledite otpadu na reciklažu? Ako ste vezani za svog vernog četvorotočkaša, to može biti prilično teška odluka.
Kako produžiti vek automobila
Pravilno održavanje automobila je ključan preduslov za njegovo pravilno funkcionisanje i dugogodišnju eksploataciju. Pored redovnih servisa, periodično održavanje u sopstvenoj režiji pomaže i da se osigura bezbednost vozača, putnika i drugih učesnika u saobraćaju. Šta sve na ovom planu možemo uraditi sami, bez pomoći stručnjaka?
Sistem za oslanjanje i pneumatici: garant bezbedne vožnje
Sistem sa oslanjanje motornog vozila (vešanje) igra ključnu ulogu u kontroli vozila na putu, a problemi sa sistemom oslanjanja mogu dovesti vozača i putnike u ozbiljnu opasnost, jer značajno utiču na bezbednost, odnosno stabilnost i upravljivost bez kojih nije moguće zamisliti sigurnu vožnju.
Reciklaža automobila
Automobilski otpad je jedan od najvažnijih ekoloških problema savremenog sveta. Vozila se proizvode od najrazličitijih vrsta materijala i na kraju životnog ciklusa ovi kompleksni materijali se ne mogu direktno ponovno eksploatisati. Tokom procesa reciklaže automobila primenjuju se različite metode i tehnologije, odnosno postupci koji omogućavaju dobijanje finalnih proizvoda, jednorodnih materijala koji su pogodni za proizvodnju novih materijala.
Kupovina polovnog automobila
Kupovina polovnog automobila koja prođe bez problema nema nikakve veze sa srećom, već sa temeljnom pripremom i ozbiljnim pristupom svakoj fazi kupovine. Planiranje, strpljenje i umeće da se uoče potencijalni problemi i utvrdi koliko je polovno vozilo zapravo pouzdano može vas spasiti velikih glavobolja.
Kupovina delova onlajn
Zahvaljujući napretku u načinu kupovine koji je doneo internet danas možemo kupiti sve što poželimo, pa zašto na taj način ne bismo kupovali i delove za automobile? Kupovina auto-delova na mreži nije nov koncept, ali ponekad donosi više pitanja nego odgovora. Koje su prednosti kupovine u fizičkoj prodavnici, a koje u onoj čija je adresa na internetu?

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:00 do 17:00, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!