Blog

Najčešći problemi s automobilom (1. deo)
Ovu mantru već i vrapci na grani znaju: ako vaš automobil ima problem, nemojte ga ignorisati. Oštećenja delova i njihovih komponenti imaju tendenciju da napreduju, što znači da briga o manjim, jeftinim popravkama danas može da uštedi pravo bogatstvo u budućnosti. Osim toga, održavanje automobila u dobrom stanju važan je deo brige o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i jedini način da se produži vek automobila.
MILION AUTO DELOVA NA JEDNOM MESTU: Obeleženo tri godine poslovanja Prodaje Delova, najveće internet prodavnice rezervnih delova u Srbiji
U četvrtak, 22. septembra, najveća internet prodavnica auto-delova u Srbiji, prodajadelova.rs, okupila je veliki broj partnera i prijatelja u beogradskoj zanatskoj pivari Dogma i na taj način, sada već tradicionalno, obeležila treću godinu uspešnog poslovanja. Ove godine dogodile su se lepe i značajne stvari za razvoj poslovanja ove internet prodavnice.
DOBRA VEST ZA VOZAČE u Srbiji: Spajaju se dve najveće internet prodavnice auto-delova
Integracijom dva najveća sajta za prodaju delova AutoHUB i prodajadelova.rs vozači u Srbiji su sada dobili centralno mesto za kupovinu novih auto delova i dodatne opreme sa najvećim izborom i najpovoljnijim cenama. Prodaja delova je postala deo Infostud Grupe, a Nikola Đurović, osnivač i direktor Prodaje delova, će biti direktor novog, objedinjenog projektnog tima i partner suvlasnik u novoj vlasničkoj strukturi.
Šta uvek treba imati u automobilu
Stvari koje svaki vozač, bez obzira koliko je iskusan i šta ili gde vozi, treba da ima u svom vozilu uključuju različite stavke, počev od priručnika za korišćenje vozila, preko prve pomoći do osnovnog alata i pribora za čišćenje. Treba svakako voditi računa o tome da u vozilu ne završe baš sve moguće džidžabidže koje će zauzeti tovarni prostor (ili prostor za noge, suvozačevo sedište…), pa zato izdvajamo samo one stvari koje zaista treba uvek imati pri ruci.
Zašto ne treba ignorisati lampice upozorenja
Savremeni automobili su kao masivni računari sa velikim brojem senzora, releja i kontrolnih jedinica. Očitavanja sa nekih od ovih senzora, kao što su broj obrtaja u minuti, brzina kretanja ili temperatura rashladne tečnosti, prikazuju se kontinuirano, dok se neki „javljaju“ svetlosnim signalima samo kada se ispod haube dešava nešto što zahteva našu pažnju. U svakom slučaju, kontrolna tabla je tu sa dobrim razlogom, kao i svetla upozorenja koja su na nju instalirana.
Mit ili istina: Najčešće zablude o automobilima
Postoje uverenja koja su postala mitovi kao posledica tehnološkog napretka, dok su neki mitovi prisutni od samog početka automobilske industrije i do danas odolevaju zubu vremena. Na primer, postoje mnogi mitovi o jeftinim modifikacijama performansi koji su potpuna zabluda, jer da postoji način da automobil bude brži uz ulaganje manje novca, proizvođači automobila bi to svakako već iskoristili.
Saobraćajne nezgode i kako ih izbeći
Bezbedna vožnja treba da bude najvažniji prioritet svakog vozača. Nažalost, ne pridržavaju se svi tog principa. Najveći broj nezgoda može se sprečiti na sasvim jednostavan način - ograničenjem brzine kretanja, boljim fokusiranjem na vožnju i izbegavanjem vožnje pod dejstvom alkohola i opijata.
Letnji problemi s automobilom
Uprkos tome što su savremeni automobili konstruisani tako da izdrže ekstremne promene temperature, produženo izlaganje uslovima veoma niskih ili visokih temperatura uvek može da izazove neke probleme. Tokom letnjih meseci mnogi vozači svesno ili nesvesno zanemaruju redovno održavanje svojih automobila, misleći da toplo vreme pričinjava manje problema od hladnog.
Razmišljate li o filterima?
Filteri su dizajnirani da „hvataju“ potencijalno štetne čestice pre nego što se nađu tamo gde im nije mesto, npr. u komori za sagorevanje, brizgaljkama goriva ili kabini vozila. Kada filter više ne radi ispravno, to neizbežno dovodi do smanjenja performansi zahvaćenog sistema. Ako se ovi početni problemi predugo ignorišu, sledi oštećenje delova unutar sistema i pojava ozbiljnih mehaničkih kvarova koji se ne mogu rešiti hvatanjem za glavu.
Priprema automobila za letnje putovanje
Ništa ne može da pokvari ugođaj putovanja kao kvar na automobilu stotinama kilometara daleko od kućnog praga. Letnji odmor bi trebalo da bude vreme za zabavu i opuštanje, ali razliku između zadovoljstva i očaja često pravi jednostavno pitanje – da li ste ili niste preduzeli odgovarajuće korake da svoj automobil pripremite za duže putovanje?

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:00 do 17:00, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!