Blog

Auto ogledala – retrovizori
Kada ste za volanom, pažljivo osmatranje okoline je neophodan preduslov bezbedne vožnje. Srećom, u automobile su ugrađeni korisni alati koji vam pomažu da u svakom trenutku vidite sve što vas okružuje: ogledala (retrovizori).
Sistem za oslanjanje motornog vozila
Zadatak sistema za oslanjanje je da obezbedi elastičnu vezu između točka i karoserije, odnosno da osigura stabilnost vozila u različitim uslovima vožnje. To je posebno važno pri većim brzinama kretanja, kada sile koje deluju na vozilo višestruko jače i tada je od vitalne bezbednosne važnosti obezbediti što je moguće veće ublažavanje udarnih opterećenja, prigušenje (amortizaciju) udara i oscilacija i stabilnost vozila, posebno pri kretanju u krivinama.
Maglenke
Bez obzira da li koristite LED farove ili se držite halogenskih sijalica, svetla vašeg automobila su vitalna oprema i o njima morate voditi računa, kako zbog sopstvene tako i zbog bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Međutim, koliko god da je tehnologija osvetljenja tehnološki napredovala, vožnja kroz maglovitu noć, snežnu vejavicu ili pljusak naše oči stavlja na ozbiljnu probu. U takvim uslovima do izražaja dolaze specijalno konstruisana svetla za maglu ili popularne „maglenke“.
Sve o filteru ulja
Filteri za ulje imaju veoma važnu funkciju i ako oni nisu dobrog kvaliteta može doći do prevremenog habanja motora i otkazivanja drugih delova. Zbog toga filteri za ulje imaju ključnu funkciju u produžavanju veka vašeg vozila.
Amortizeri za auto: Zašto je bitno da su ispravni?
Iako je primarna namena amortizera bila da vožnju učine udobnijom, kasnije je postalo jasno da amortizeri u vozilima imaju mnogo veću i značajniju ulogu od komfora. Osim što produžavaju životni vek automobila i njegovih komponenti, ispravni amortizeri daju bolju stabilnost i veću sigurnost tokom vožnje.
Kako da prepoznate da vam je zaprljan filter vazduha? (i da je vreme za novi)
Kao što samo ime kaže, ovaj filter služi da pročisti vazduh i zaštiti motor od nečistoća i habanja - zato je važno da radi kako treba. U ovom tekstu pročitajte koji su simptomi zaprljanog filtera vazduha i kako da prepoznate da li je vreme da ga zamenite.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!