Blog

Izduvni sistem automobila
Izduvni sistem funkcioniše kao sistem koga čini nekoliko povezanih komponenti koje sakupljaju izduvne gasove iz cilindara motora i uklanjaju štetne materije dok istovremeno amortizuju zvučne talase (buku) i ispuštaju izduvne gasove dalje od vozila, odnosno od vozača i putnika. Vozilo sa neispravnim izduvnim sistemom pokazivaće probleme kao što su povećana potrošnja goriva, pojava šumova i drugih zvukova iz izduvne cevi, nagomilavanje opasnih gasova u putničkom prostoru, pojava neprijatnog mirisa (npr. miris pokvarenih jaja) itd.
Novogodišnja obećanja za vozače
Nova godina, novi počeci, nova obećanja. Nesumnjivo ste već sastavili spisak novogodišnjih želja i odluka koje se tiču poboljšanja zdravlja i opšteg načina života, ali da li ste se setili svog automobila? Ako je vaš automobil uspešno prebrodio burnu 2022. godinu, onda zaslužuje da na spisak novogodišnjih obećanja dodamo nekoliko važnih godišnjih zadataka za rad na vozilu o kojima ćemo razmišljati tokom 2023. Dakle, hajde da vidimo koje su to „automobilske odluke“ kojima ćemo obezbediti još jednu godinu uspešne saradnje između vozača i njegove mašine.
Kako voziti po hladnom vremenu
Čeprkajući po statističkim podacima saznajemo da kiša, magla, sneg i poledica na putevima predstavljaju značajnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Svakako najveća odgovornost leži na vozačima koji najpre moraju da pripreme svoj automobil za zimu, usvoje određene navike koji će olakšati boravak za volanom, ali i da se, na kraju, adekvatno fizički i psihološki pripreme za ono što ih očekuje na hladnom drumu.
Zima, zima e pa šta je
Kako se hladno vreme brzo približava, a sa njim pod ruku stižu i povećani troškovi života, u prvi plan stavljamo neke od ideja za uštedu novca dok se kotrljamo na četiri točka, rastrzani između porodičnih i poslovnih obaveza i planova za predstojeću sezonu odmora. Ovi saveti pokrivaju širok spektar problema sa kojima biste se mogli suočiti kao vozač ove zimske sezone – kao i neke dodatne trikove za uspešno rešavanje svakodnevnih problema koje donose nepovoljni vremenski uslovi.
Priprema automobila za zimu
Serviseri kažu da je gotovo duplo veća verovatnoća da vam se automobil pokvari tokom zimske sezone, ali postoje neke mere predostrožnosti koje možemo preduzeti kako bismo izbegli boravak van automobila po hladnoći. Novac koji potrošite na odgovarajuća ulja i tečnosti, nove kočnice i sistem za pranje vetrobranskog stakla i druga relativno mala ulaganja mogu vam uštedeti veće svote novca kada zima „zagudi“.
Zašto treba izbegavati udarne rupe na putu
Čini se da udarne rupe na putu svake godine nastaju niotkuda, a njihovo uspešno izbegavanje sve se više čini kao nemoguća misija. Ova pojava je posledica promenljivih vremenskih uslova i naročito je izražena na opterećenim saobraćajnicama u naselju, ali i van njega. Po nepisanom pravilu, najviše ih ima na putu kojim se svakog dana vozimo na posao.
Najveća internet kompanija u Srbiji menja ime u INSPIRA GRUPA
Najveća domaća internet kompanija Infostud grupa posle 22 godine poslovanja menja ime u Inspira grupa. Istovremeno njihov prvi i najveći biznis Poslovi Infostud, koji je lider u oblasti zapošljavanja u Srbiji, zadržava ime Infostud - centar za zapošljavanje i razvoj karijere. Inspira grupa će se usmeriti na izgradnju novog krovnog brenda i razvoj svojih šest biznisa.
Najčešći problemi s automobilom (2. deo)
Ako vaš ljubimac na četiri točka danas ima „kijavicu“, ona već sutra može da preraste u zapaljenje pluća, a vaši „bolnički“ računi mogu narasti toliko da ćete se zapitati da li se isplati popravljati stari ili kupiti novi automobil. Problemi sa automobilom su prilično česti i rastu sa godinama eksploatacije, pa ćemo bez daljeg odlaganja nastaviti analizu najčešćih kvarova sa kojima se vaše vozilo može suočiti.
Najčešći problemi s automobilom (1. deo)
Ovu mantru već i vrapci na grani znaju: ako vaš automobil ima problem, nemojte ga ignorisati. Oštećenja delova i njihovih komponenti imaju tendenciju da napreduju, što znači da briga o manjim, jeftinim popravkama danas može da uštedi pravo bogatstvo u budućnosti. Osim toga, održavanje automobila u dobrom stanju važan je deo brige o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i jedini način da se produži vek automobila.
MILION AUTO DELOVA NA JEDNOM MESTU: Obeleženo tri godine poslovanja Prodaje Delova, najveće internet prodavnice rezervnih delova u Srbiji
U četvrtak, 22. septembra, najveća internet prodavnica auto-delova u Srbiji, prodajadelova.rs, okupila je veliki broj partnera i prijatelja u beogradskoj zanatskoj pivari Dogma i na taj način, sada već tradicionalno, obeležila treću godinu uspešnog poslovanja. Ove godine dogodile su se lepe i značajne stvari za razvoj poslovanja ove internet prodavnice.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8 do 18h, i subotom od 8 do 16h.
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!