Ulje za menjače za vozila. Najveći izbor, sjajne cene, sigurna kupovina i brza isporuka. Poručite odmah.

Izaberite model

Za upisane/izabrane parametre nema rezultata.
  • 500 / 595 / 695 (312_)

    08.2008 - 12.2019

  • 500C / 595C / 695C (312_)

    05.2008 - 12.2019

Ulje za menjač cena

U ponudi imamo originalna ulja za menjace renomiranih svetskih proizvođača (GM, Castrol, Total, Elf) za sva vozila. Ovde izdvajamo samo neka od njih koje trenutno možete kupiti po akcijskim cenama. Kompletnu ponudu možete pogledati jednostavnim odabirom željenog vozila u meniju iznad!

Fiat Punto
Total ulje: Cena – 1490 din

Fiat Stilo
GM ulje: Cena – 1490 din

Opel Astra G/H
Castrol ulje: Cena – 1490 din

Peugeot 307
Elf ulje: Cena – 1490 din

Renault Megan
GM ulje: Cena – 1490 din

Audi A4
Castrol ulje: Cena – 1490 din

VW Golf
Total ulje: Cena – 1490 din

VW Passat
Total ulje: Cena – 1490 din

Ford Focus
Elf ulje: Cena – 1490 din

Čemu zapravo služi ulje menjača?

Ulje za menjač, kao i menjač generalno, su delovi koje mnogi vozači veoma retko proveravaju i ne uzima se u obzir njihova ispravnost do trenutka kada ne dođe do kvara. Razlog za to je opravdan - manuelni menjači retko kada stvaraju velike probleme tokom čitavog životnog veka vozila, ali je redovna provera i menjanje ulja u menjaču svakako najlakši način da sprečite znatno skuplje troškove popravke menjača.

...

Da bi menjač ispravno funkcionisao, neophodno je da se u njemu nalazi posebno ulje, predviđeno za menjač. Glavna uloga ulja menjača je hlađenje, podmazivanje i čišćenje unutrašnjosti menjača. 

Zamena ulja u menjaču

Ovde ćemo, kao zanimljivost, ali i upozorenje, pomenuti tipičnu predrasudu da se ulja za menjače nikad ne menjaju. I pored činjenice da se ulja za menjače uz dobro stanje zaptivki praktično ne gube, da se manje prljaju od motornog ulja i da rade u blažim oksidacionim uslovima i pri nižim temperaturama, njihovo vreme trajanja ipak nije neograničeno.

Iako mala, mogućnost prljanja ulja za menjače postoji. Za razliku od provere nivoa motornog ulja, bez kanala, nivo ulja za menjače se ne može jednostavno i brzo proveriti. 

Kod vozila se ponekad zaboravlja da neki modeli imaju striktno propisan interval zamene ulja u menjaču (40, 75, 90 ili 120 hiljada kilometara; vremenski: 3 do 6 godina). Iako se ovi intervali mogu i premašiti mnogo je bolje da se do njih i ne stigne ili da se tačno na vreme izvrši zamena ulja u menjaču.

Još je opasnije je to što kod mnogih vozila nije propisan interval zamene ulja za menjače, već samo vremenski period provere koji je, najčešće na godinu dana (najbolje) mada često i na 3 ili 4 godine.

10 godina je zaista pravo vreme za menjanje ulja u menjaču tamo gde ona nije striktno propisana, a kasnije bi ovo ulje za menjače trebalo menjati na 5 godina.

Kako naručiti ulje za menjače?

Putem naše online prodavnice www.ProdajaDelova.rs omogućili smo vam jednostavan, brz i lak način, da pronađete, odaberete i naručite sve vitalne delove za vaše vozilo, koji vam mogu biti potrebni bilo za redovan servis ili popravku, među kojima je i ulje za menjač. Najširi izbor ulja za menjače renomiranih svetskih proizvođača je garancija kvaliteta i razlog zadovoljstva naših klijenata.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!