Kočiono ulje za vozila. Najveći izbor, sjajne cene, sigurna kupovina i brza isporuka. Poručite odmah.

Izaberite model

Za upisane/izabrane parametre nema rezultata.
  • 500 / 595 / 695 (312_)

    08.2008 - 12.2019

  • 500C / 595C / 695C (312_)

    05.2008 - 12.2019

Čemu zapravo služi ulje za kočnice?

Kočiono ulje ima zadatak da tokom velikog temperaturnog raspona zadržava konstantan indeks viskoziteta, to jest, da ne mrzne niti da isparava. Ono mora biti hemijski kompatibilno sa svim materijalima u kočionom sistemu i podmazivati sve njegove pokretne delove.

Za pravilno funkcionisanje hidrauličnog sistema, neophodno je da u svakom trenutku bude u potpunosti ispunjen kočionom tečnošću, jer će u suprotnom doći do propadanja pedale kočnice i gubitka sile kočenja.

Simptomi curenja kočione tečnosti?

Znaci koji vam najbolje mogu pokazati da iz vašeg vozila otiče kočiona tečnost su:

...

• Mekana papučica kočnice i manja sposobnost kočenja,

• Mrlje od ulja ispod vozila,

• Smanjena nivo tečnosti u rezervoaru,

• Paljenje signalne lampice, koja nam ukazuje na smanjenu količinu kočione tečnosti.

Ukoliko sumnjate da ulje za kočnice curi, postavite pod vozilo papir i jako pritisnite papučicu kočnice. Na papiru će se ukazati jasan trag, ukoliko postoji problem sa curenjem. Takođe, možete skinuti svaki točak te pritisnuti papučicu kočnice, da biste proverili curi li kočiona tečnost na kočionim čeljustima ili na nekom drugom delu.

U slučaju da ste sami otkrili neki nedostatak potrebno je da što pre odete u najbliži servis, kako bi vam stručna lica sanirala problem i kako biste sprečili svaku eventualnu nesreću koja bi mogla da vas zadesi u putu.

Najčešći uzroci curenja kočionog ulja

Ukoliko dođe do curenja ulja za kočnice, uzroci mogu biti raznovrsni. Neki mogu biti laki za popravku, dok veća oštećenja mogu da zahtevaju više truda i novca za rešavanje problema.

• Korozija kočionih cevi – kao rezultat dotrajalog ulja za kočnice (korozija iznutra), ili mehaničkog oštećenja spoljnog antikorozivnog sloja cevi (korozija spolja),

• Mehanička oštećenja krutih kočionih cevi – nakon udarca kamenom ili bilo kojih drugih nepoznatih predmeta o podnožje vozila,

• Odvajanje spojeva između krutih i fleksibilnih cevi kočnica,

• Oštećenje zaptivanja glavnog kočionog cilindra između rezervoara tečnosti i cilindra,

• Oštećenje zaptivanja u kočionim čeljustima do kojrg dolazi zbog trošenja gume,

• Oštećenje cilindara u kočionim bubnjevima,

• Oštećenje vazdušnog ventila,

• Probušeni rezervoar s kočionom tečnošću.

Zamena kočionog ulja

Zamenu kočionog ulja je potrebno izvršiti na svake 2 godine, kako bi se izbegla veća šteta na vozilu. Šteta koja može nastati ukoliko se zamena kočionog ulja zanemari može se podeliti na dve vrste - prva je korozija na važnim delovima sistema kočenja, a druga je šteta nastala usled produženog zaustavnog puta.

Kako naručiti kočiono ulje?

Putem naše online prodavnice www.ProdajaDelova.rs omogućili smo vam jednostavan, brz i lak način, da pronađete, odaberete i naručite sve vitalne delove za vaše vozilo, koji vam mogu biti potrebni bilo za redovan servis ili popravku, među kojima je i ulje za kočnice. Najširi izbor kočionih ulja renomiranih svetskih proizvođača je garancija kvaliteta i razlog zadovoljstva naših klijenata.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!