Filter vazduha za vozila. Najveći izbor, sjajne cene, sigurna kupovina i brza isporuka. Poručite odmah.

Izaberite model

Za upisane/izabrane parametre nema rezultata.
  • 500 / 595 / 695 (312_)

    08.2008 - 12.2019

  • 500C / 595C / 695C (312_)

    05.2008 - 12.2019

Koja je funkcija filtera vazduha?

Funkcija filtera vazduha je zaštita motora od spoljnih prljavština. U zavisnosti od snage, motor će “udisati” od 200 do 500 kubnih metara vazduha svakih sat vremena. Taj vazduh sadrži prašinu, prljavštinu u raznim oblicima, koji bi ugrozila rad motora, a zadatak filtera vazduha je da u motor obezbedi dovod vazduha bez ikakve prljavštine i prašine.

Filter vazduha se pravi tako da u sebi može da zadrži veliku količinu prašine i nećistoća - između 50 i 200g, a u ekstremnim uslovima i do 500g prljavštine.

Zašto je zamena filtera vazduha bitna?

Za rad motora je potreban vazduh. Korišćenjem neispravnog, odnosno zaprljanog ili istrošenog filtera vazduha, može da izazove kvar motora. Filter vazduha treba da se menja barem jednom godišnje, odnosno u intervalima prema preporuci proizvođača vozila.

...

Filter koji je u lošem stanju može da dovede do problema sa performansama, kao što su:

• Nepravilan rad motora

Ako imate problema sa startovanjem motora ili je potreban preveliki broj obrtaja da biste pokrenuli vozilo, to znači je u mešavini goriva i vazduha premalo vazduha. Kada ima previše goriva, to može da dovede do nagomilavanja nesagorelog goriva, što će zagaditi svećice. Nesagorelo gorivo će napuštati motor u obliku ostataka čađi. Dakle, ako ustanovite da se stalno borite za startovanje motora, prvo treba pogledati filter vazduha.

• Smanjenje konjske snage

Ako vam se čini da auto ne ubrzava moćno kao nekada, postoji mogućnost da su konjske snage vašeg vozila smanjene zbog nedovoljne količine kiseonika. Ako se motor muči pri radu, jer je nivo kiseonika smanjen zbog prljavog filtera za vazduh, on neće raditi na najvišim nivoima performansi. Činjenica je da zamena starog filtera vazduha može da pomogne da poboljšate ubrzanje i konjske snage za čak 11%

• Veća potrošnja goriva

Ako motor vašeg vozila prima manje kiseonika, on će morati da potroši više goriva kako bi proizveo dovoljno snage. Ukoliko primetite da prelazite manje kilometara po litru goriva u odnosu na ranije, to bi mogao da bude znak da je vreme da zamenite filter vazduha. Ovo se uglavnom odnosi na starije automobile, zato što noviji imaju motore sa ubrizgivačima goriva koji mere količinu vazduha dovedenu u motor i u skladu sa tim prilagođavaju protok goriva.

Kako da poručite filter vaduha za auto?

Putem naše online prodavnice omogućavamo vam jednostavan, brz i lak način, da pronađete, odaberete i naručite sve vitalne delove koji vam mogu biti potrebni bilo za redovan servis ili popravku vašeg vozila, među kojima su i filteri.

Originalni delovi renomiranih svetskih proizvođača su garancija kvaliteta, a najpovoljnije cene razlog zadovoljstva naših kupaca.

Iskusan tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.

Slobodno nas pozovite ukoliko imate bilo kakvih pitanja na: 011/43-000-45 svakog radnog dana od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!