Filter ulja za vozila. Najveći izbor, sjajne cene, sigurna kupovina i brza isporuka. Poručite odmah.

Izaberite model

Za upisane/izabrane parametre nema rezultata.
  • 124 Spider (348_)

    03.2016 - 12.2019

Čemu služi filter ulja?

Filter ulja je od velike važnosti za sklop motora. Njegova uloga je da pomaže u uklanjanju nečistoća iz ulja koje mogu tokom vremena da se nakupe.
Prljavština koja nastaje tokom rada motora veoma je abrazivna. Ona se sastoji od čestica čađi i prašine, kao i ostalih čestica koje nastaju unutar motora zbog velikog trenja, ali i zagađivanja, zato što se struktura ulja s vremenom menja. Te čestice, zatim, ulaze u pokretne delove u motoru, a zbog toga što su abrazivne, one će oštećivati razne površine na motoru. Na taj način se između nekih delova povećava razmak, dok se samim trenjem odvajaju nove, još veće čestice, koje su još abrazivnije.

Upotreba dobrog filtera za ulje sprečiće habanje motora, a konačno to znači da će motor trajati duže i biće potrebno manje i ređe ga popravljati, što je svakome cilj. Uloga filtera za ulje je da prečišćava motorno ulje i da ga štiti od prljavštine. Time će i motor biti održavaniji i čišći, pa ćete izbeći skupe popravke. Pored toga, motor će imati i bolje performanse. Savremeni filteri se najčešće proizvode kao ulošci, zbog čega se manje zagađuje okolina.

...

Zamena filtera ulja

Praksa je pokazala da ulje, a samim time i filter ulja treba zameniti na svakih 15.000 kilometara, jer će motor tako biti čistiji i manje se trošiti. Naime, pri radnoj temperaturi motora od 80 do 90 stepeni, ulje se menja, a u procesu unutrašnjeg sagorevanja stvara se štetni talog. Zbog svega ovog bolje je zameniti ulje i filter ulja na svakih 15.000 pređenih kilometara. Ako se vozilo slabo koristi, onda je interval njihove zamene svakih godinu dana.

Kako da poručite filter ulja za auto?

Putem naše online prodavnice omogućavamo vam jednostavan, brz i lak način, da pronađete, odaberete i naručite sve vitalne delove koji vam mogu biti potrebni bilo za redovan servis ili popravku vašeg vozila, među kojima su i filteri.

Originalni delovi renomiranih svetskih proizvođača su garancija kvaliteta, a najpovoljnije cene razlog zadovoljstva naših kupaca.

Iskusan tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.

Slobodno nas pozovite ukoliko imate bilo kakvih pitanja na: 011/43-000-45 svakog radnog dana od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!