Filter kabine za vozila. Najveći izbor, sjajne cene, sigurna kupovina i brza isporuka. Poručite odmah.

Izaberite model

Za upisane/izabrane parametre nema rezultata.
  • 500 / 595 / 695 (312_)

    08.2008 - 12.2019

  • 500C / 595C / 695C (312_)

    05.2008 - 12.2019

Filter kabine (polen filter, filter klime)

Filter kabine je često poznat i kao polen filter. Dizajniran je za čišćenje vazduha koji struji od spolja ka unutrašnjosti automobila (npr. hvata prašinu i druge nečistoće). On štiti ventilacioni sistem od taloženja i razvoja nečistoće na ventilatoru ili ventilacionim kanalima. Iako se ponekad (pogrešno) zove i filter klime, on postoji i na vozilima koja nemaju klimu. Filter kabine je uobičajen u novijim vozilima. Upotrebljava se već dvadesetak godina, ali je moguće da se ne nalazi u vozilima starije generacije.

Neki skuplji filteri sa ugljenim slojem dodatno sprečavaju alergene u vazduhu, čađ i ograničavaju prodiranje neprijatnih mirisa u putnički prostor. Kao i bilo koji drugi deo, filter kabine je podložan povremenom trošenju, tj. začepljenju sakupljenom prljavštinom.

Zamena filtera kabine

Signal dotrajalosti filtera kabine biće pojava pare na prozorima u automobilu, slabiji protok vazduha ili njegov trajni neprijatni miris. Filter treba redovno kontrolisati i menjati radi udobnosti vožnje i zdravlja, posebno ukoliko imamo alergije. 

...

Zamena filtera kabine spada u redovne periodične servise zamene svih filtera. Zapušen i zaprljan filter kabine može značajno da ograniči protok svežeg vazduha u vozilo. Takođe, on može da omogući alergenima da se nađu u ventilacionom sistemu, odnosno u samoj kabini.

Umor, groznica, suzne oči i poteškoće pri disanju negativno utiču na reflekse vozača, a time i na sigurnost u vožnji. Svi ti simptomi su često izazvani delovanjem čestica sa puta koje su usisane u kabinu vozila kroz klimatizacione ili ventilacione sisteme, a nije ih pročistio kvalitetan filter.

Redovna zamena filtera kabine će štititi zdravlje vas i vaše porodice. Takođe ćete smanjiti rizik od alergijskih i astmatičnih oboljenja, kao i probleme sa disajnim organima uopšte.

Zamena filtera kabine se obavlja prilikom svakog malog servisa, a najmanje jednom godišnje. Neprijatan miris iz ventilacije prilikom rada ventilatora ili klime je takođe znak da je neophodna zamena filtera. Ako ventilacija ne može da odmagli stakla po hladnom i kišnom vremenu, to je takođe pouzdan znak da filter kabine ne funkcioniše pravilno.

Kako da poručite filter kabine (klime) za auto?

Putem naše online prodavnice omogućavamo vam jednostavan, brz i lak način, da pronađete, odaberete i naručite sve vitalne delove koji vam mogu biti potrebni bilo za redovan servis ili popravku vašeg vozila, među kojima su i filteri.

Originalni delovi renomiranih svetskih proizvođača su garancija kvaliteta, a najpovoljnije cene razlog zadovoljstva naših kupaca.

Iskusan tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.

Slobodno nas pozovite ukoliko imate bilo kakvih pitanja na: 011/43-000-45 svakog radnog dana od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!