EGR ventil za vozila. Najveći izbor, sjajne cene, sigurna kupovina i brza isporuka. Poručite odmah.

Izaberite model

Za upisane/izabrane parametre nema rezultata.
  • 124 Spider (348_)

    03.2016 - 12.2019

EGR ventil – Cene

U ponudi imamo veliki broj EGR ventila visokog kvaliteta za sva vozila. Za vas smo izdvojili neke od njih koje trenutno možete kupiti po akcijskim cenama. Našu kompletnu ponudu EGR ventila možete pogledati jednostavnim odabirom željenog vozila u meniju iznad!

VW Golf 4 1.9 TDI
EGR ventil: cena - 7800 din

Fiat Stilo 1.9 JTD
EGR ventil: cena - 7800 din

Fiat Punto 1.3 mJet
EGR ventil: cena - 7800 din

Opel Astra G 2.0 DTI
EGR ventil: cena - 7800 din

Fiat Grande Punto 1.3 mJet
EGR ventil: cena - 7800 din

BMW e90 320d 2.0
EGR ventil: cena - 7800 din

Renault Clio 1.5 DCI
EGR ventil: cena - 7800 din

Renault Scenic 1.9 DCI
EGR ventil: cena - 7800 din

Opel Insignia 2.0 CDTI
EGR ventil: cena - 7800 din

Ford Focus 1.8 TDCi
EGR ventil: cena - 7800 din

Mercedes 220 2.0 CDTI
EGR ventil: cena - 7800 din

Šta je to EGR ventil i čemu služi?

Na modernim benzinskim i dizel motorima, EGR (Exhaust Gas Recirculation) ventili koriste se za preciznu regulaciju sagorevanja smeše. Na taj način se povećava ekonomičnost, a smanjuje se količina azotnih-oksida i ugljovodonika.

...

EGR ventil radi tako što u smešu svežeg vazduha i goriva uvodi manju ili veću količinu izduvnih gasova, da bi se time regulisalo sagorevanje. To funkcioniše na sledeći način: Ukoliko u smeši ima previše kiseonika, onda se stvara topao plamen i dolazi do brzog sagorevanja smeše. Posledica povećanja temperature u komori za sagorevanje je to da dolazi do neželjene hemijske reakcije između kiseonika i azota iz usisanog vazduha, pa se tada stvaraju otrovni azot-oksidi. To za posledicu ima povećano zagađenje životne sredine, ali i samojsmeši u motoru ostaje manje kiseonika za sagorevanje goriva zbog interakcije sa azotom, što smanjuje snagu motora i povećava nivo ugljovodonika. Ukoliko pregrejanoj smeši dodate odgovarajuću količinu sagorelih izduvnih gasova, koja u sebi nema kiseonik, tada će doći do snižavanja temperature sagorevanja, pa se parametri rada motora dovode u normalu.

Kakve probleme neispravan EGR ventil može da prouzrokuje?

Kada se stvaraju naslage gareži i uljnih isparenja, tada dolazi do bržeg prljanja usisne grane, otežanog rada klapni i nepravilnog merenja količine i pritiska vazduha. Otežan protok i povećana koncentracija štetnih čestica prouzrokuju kvarove osetljivih MAP i MAF senzora. Takođe, dolazi do gubitka snage i nepravilnog rada motora, što se najčešće ogleda u pojavljivanju „knedle“ i ispuštanju gustog crnog dima tokom ubrzanja.

Neispravan EGR ventil je verovatno najčešći uzrok kvara na turbo punjačima i glavni uzrok zapušenja DPF filtera.

Koji su simptomi kvara EGR ventila?

• Ispuštanje gustog crnog dima
• Auto gubi snagu
• Upaljena lampica (check engine)
• Grub rad motora
• Oseća se miris goriva
• Povećanje potrošnje goriva
• Neuspešan test izduvnih gasova

Postoje dva slučaja prestanka rada EGR ventila. Pri kvaru EGR ventil može ostati u stalno otvorenom ili stalno zatvorenom položaju.

Otvoren EGR ventil

Ovo će uzrokovati neprekidan protok izduvnih gasova u ulazni kolektor. Primetićete jedan ili više od sledećih simptoma:

• Neravnomeran prazan hod kada je motor hladan, a ponekad i treperenje spot lampice pri malim brzinama motora, kada je motor zagrejan.
• Automobil počinje slabije da vuče.
• Povećanje potrošnje goriva.
• Miris goriva tokom rada motora, zbog povećanja ugljovodonika koji napušta izduvnu cev.
• Automobil ne ispunjava emisiju gasova. Kada motor radi pri niskim obrtajima, na nižim temperaturama u komorama za sagorevanje sprečava paljenje goriva, pa se protok neizgorelih ugljovodoničnih gasova koji izlaze iz izduvnog sistema znatno povećava.
• Lampica Check Engine (ili lampica za neispravnost, MIL, u zavisnosti od modela) svetli na instrument tabli.

Zatvoren EGR ventil

• Zatvoren ventil trajno blokira protok izduvnih gasova u usisnom kolektoru, pa ćete primetiti jedan ili više sledećih simptoma:
• Pri niskom broju obrtaja čuje se fijukanje i lupkanje motoraa. To se javlja pri brzinama većim od praznog hoda.
• Glasne detonacije. Ovo se javlja zato što može da dođe do drugog paljenja nakon normalnog paljenja. Ta dva kombinovana paljenja mogu da daju dovoljno snage da oštete motor.
• Automobil ne ispunjava emisiju izduvnih gasova. Zbog visokih temperatura u komori za sagorevanje dolazi do prekomernog stvaranja azotnih oksida, koji se izbacuju kroz izduvnu cev.
• Na kontrolnoj tabli svetli lampica Check Engine ili MIL.

Ako je EGR ventil otkazao, jedina prava popravka je zamena. Preporučujemo vam da uvek koristite zamenski deo visokog kvaliteta koji po specifikacijama u potpunosti odgovara fabričkim zahtevima.

Kako da poručite EGR ventil?

Putem naše online prodavnice omogućavamo vam jednostavan, brz i lak način, da pronađete, odaberete i naručite sve vitalne delove koji vam mogu biti potrebni bilo za redovan servis ili popravku vašeg vozila, među kojima su i EGR ventili.

Najširi izbor delova renomiranih svetskih proizvođača je garancija kvaliteta i razlog zadovoljstva naših klijenata.

Iskusan tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.

Slobodno nas pozovite ukoliko imate bilo kakvih pitanja na: 011/43-000-45 svakog radnog dana od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!