Amortizeri za vozila. Najveći izbor, sjajne cene, sigurna kupovina i brza isporuka. Poručite odmah.

Izaberite model

Za upisane/izabrane parametre nema rezultata.
  • PEGASO

    01.1988 - 12.2019

Amortizeri – Akcija

U ponudi imamo širok izbor amortizera renomiranih svetskih proizvođača za sve vrste vozila. Ispod smo izdvojili samo neke od njih koji se trenutno možete kupiti po akcijskim cenama. Našu kompletnu ponudu amortizera možete pogledati jednostavnim odabirom željenog vozila u meniju iznad!


VW Golf 5 1.9 TDI
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


Fiat Stilo 1.9 JTD
Prednji amortizeri: Kayaba, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Kayaba, cena – 6800 din


Fiat Punto 1.3 mJet
Prednji amortizeri: BILSTEIN, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: BILSTEIN, cena – 6800 din


Opel Astra G 1.7 DTI
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


BMW e46 320d 2.0
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


Renault Megane 1.5 DCI
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


VW Passat B6 2.0 TDI
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


Peugeot 307 2.0 hdi
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


Citroen C3 1.6 hdi
Prednji amortizeri: Monroe, cena - 7800 din
Zadnji amortizeri: Monroe, cena – 6800 din


Zašto su amortizeri bitni?

Savremeni amortizer je složeni mehanizam koji prigušuje vibracije, apsorbuje udarce i osigurava stalni kontakt točkova sa površinom puta tokom vožnje. Instalira se pored točka. Uz pomoć sistema poluga, mehanička opterećenja (udarci i vibracije) prenose se sa rotirajućeg točka na mehanizam vešanja.

...


Kada vozite na neravninama, točkovi vozila moraju biti u stalnom kontaktu sa putem, a upravljanje vozilom takođe će zavisiti od kvaliteta amortizera.


Kada automobil ubrza, masa u njemu se naginje unazad, zbog čega se prednji deo automobila rasterećuje, što smanjuje prijanjanje prednjih točkova za put. Tokom kočenja dolazi do obrnutog procesa - masa se naginje napred, a sada kontakt zadnjih točkova sa podlogom slabi. S toga zadatak amortizera nije samo prigušivanje udaraca i pružanje maksimalne udobnosti vozaču, već i održavanje karoserije u stabilnom horizontalnom položaju, sprečavajući vozilo da se ljulja (kao što je to bilo u automobilima sa opružnim ogibljenjem), a to ujedno i povećava upravljivost vozila.


Koje su vrste amortizera?

Postoji nekoliko vrsta amortizera:

• Gasni amortizeri
• 
Hidraulični amortizeri


Prema konstrukciji amortizera postoje:

• Teleskopski amortizeri
• Polužni amortizeri


Prema smeru delovanja amortizera postoje:

• Jednosmerni
• Dvosmerni


Najčešći u upotrebi su teleskopski dvosmerni hidraulični amortizeri. Svaka vrsta amortizera ima svoj karakterističan dizajn i princip rada.


Hidraulični amortizeri se sastoje od:

• Tela amortizera,
• Cilindara amortizera (obično dva),
• Klipa amortizera,
• Hidraulične tečnosti.

Kada je vreme za zamenu amortizera?

Amortizere automobila zovemo i prigušivačima zbog svoje uloge da prigušuju vertikalne oscilacije automobila. Kod većine današnjih automobila amortizeri su smešteni u središtu opruga automobila. Vertikalne oscilacije na automobilu uzrokuju neravnine na putu uz pomoć opruga automobila, a uloga amortizera je da te oscilacije smanji. Evo nekih od simptoma koji ukazuju na to da je došlo vreme za zamenu amortizera.

• Vozilo zanosi ili proklizava

Kada se to dogodi tokom vedrog dana, to je jedan od prvih simptoma loših amortizera. Dotrajali amortizeri čine vozilo nestabilnim tokom vožnje, pa je savet da obavezno proverite vaše vozilo od strane stručnjaka i ukoliko je potrebno izvršite zamenu.

• Neravnomerno trošenje guma

Jedan od znakova loših opruga i amortizera je kada na gumama primetite neravnomernu potrošenost, usled toga što gume nisu u ravnomernom dodiru sa tlom.

• Neugodna vožnja, škripa i zanošenje

Ako se vaše vozilo trese i čini da je vaša vožnja turbulentnija od uobičajene, to ukazuje na postojanje problema sa oprugama i amortizerima.

• Zanošenje tokom kočenja

Kočenje ponekad može prouzrokovati da se prednji deo vozila ukopa, što je znak loših amortizera.

• Previše vibracija

Malo drhtanja i zveckanja je normalno kada se vozite neravnim putevima, ali kada volan vašeg vozila vibrira na normalnim putevima, to je znak da imate problema sa amortizerima.

• Kašnjenja pri kočenju

Amortizeri slabog kvaliteta umanjuju kvalitet modernih elektronskih komponenti kao što su ABS, ASR ili ESP (sistemi elektronske stabilnosti). Dobar pokazatelj toga je što prilikom kočenja na neravnom putu pri brzini od 80km/h, ako vozilo ima ABS sistem, ali su amortizeri neispravni, zaustavni put se produžava za oko 5 metara u odnosu na vozila koja nemaju ABS, a takođe imaju neispravne amortizere.

Na koliko kilometara treba vršiti zamenu amortizera?

Ako postoji sumnja da amortizer na vašem vozilu ne obavlja svoju funkciju kako treba, najbolji način da proverite ispravnost amortizera je da posetite najbliži servis koji se bavi tehničkim pregledom vozila. Preporuka je da se kod novih vozila amortizeri provere posle pređenih 80.000 kilometara, a posle toga na svakih 20.000 pređenih kilometara.

Amortizeri na istoj osovini bi trebalo da se uvek menjaju u paru. Ako ste se odlučili za zamenu, treba proveriti i stanje nosača i šolja i, po potrebi, zameniti i njih, pri čemu treba da imate na umu da kvalitetni amortizeri sa garancijom i stručnom ugradnjom produžavaju vreme u kojem će čitav sistem vešanja raditi besprekorno.

Koji su najbolji amortizeri za vaše vozilo?

Na pitanje koji amortizeri su bolji ili čak najbolji, svaki vozač će odgovoriti na svoj način. Uostalom, danas ih ima veliki broj, pa naš pregled proizvođača amortizera koji sledi, može da vam pomogne pri izboru najboljih amortizera za vaš tip i model vozila.

KONI Amortizeri

Jedan od najskupljih i najboljih amortizera na svetskom tržištu. Razvijeni su u Holandiji i izvoženi u Nemačku masovno, gde su pokriveni doživotnom garancijom (ali samo za jednog vlasnika). Kao i mnogi drugi proizvođači, KONI ima oznaku pod oprugom:

• crvena - amortizeri specijalne serije, koji kombinuju izvrsno držanje puta (s manjim zavojima u uglovima) i glatkoću;
• žuta - sportski amortizeri, koji pružaju najbolju stabilnost;
• plava - serija skraćenih podupirača i opruga Sport kit-a, apsolutno nespretna u smislu ergonomije, ali idealno drži vozilo na putu;
• crna - snažna serija Load-a-Juster, dizajnirana za podnošenje velikih statičkih opterećenja.

Kao što možete videti, izbor je zaista pozamašan. KONI služi gotovo svim modelima automobila u Evropi, SAD-u i Aziji, a takođe je i dobavljač elemenata za vešanje prestižnih trkačkih serija. Jedini nedostatak tih amortizera je cena, koja je prilično visoka.

Bilstein amortizeri

Bilstein se čvrsto etablirao na globalnom tržištu kao najbolji dobavljač amortizera za luksuzne automobile (pored KONI-ja). Oni su toliko poznati u svetu da japanski proizvođač automobila Subaru pravo iz fabrike dovršava svoje automobile ovim oprugama i podupiračima.

U asortimanu Bilsteina mogu se pronaći amortizeri za različite stilove vožnje. Dakle, Sportska serija (koja nagoveštava direktnu povezanost ove industrije) zapravo nije namenjena sportu, već brzoj vožnji po autoputu ili gradskim putevima. Serije Sprint i Rally su isti profil sportskih amortizera i na neki način zaštitni znak ovog proizvođača. Naravno, ne možete se nadati bilo kakvoj udobnosti u isto vreme, ali stabilnost na putu će biti zagarantovana. Kao rezultat toga, proizvodi ove firme su skupi, ali takva visoka cena je u potpunosti opravdana odličnim kvalitetom u svim aspektima bez izuzetka.

Monroe amortizeri

Lider u prodaji rezervnih amortizera za američke i evropske automobile. Uprkos svom poreklu, Monroe se proizvodi u Belgiji, što u velikoj meri objašnjava takvu prevalenciju u evropskom delu sveta.

U proseku, Monroe amortizeri traju gotovo dvostruko manje od KONI ili Bilsteinovih pokazatelja, ali je i njihova cena neuporedivo niža. Što se tiče primenjivosti, oni su idealni samo u uslovima glatkog puta - na neravnim putevima, delotvornost prigušnih vibracija je značajno smanjena. Kao i mnogi drugi proizvođači, Monroe istovremeno proizvodi nekoliko serija:

• Reflex - amortizeri povećavaju udobnost, osiguravaju nesmetan prolaz nepravilnosti i neravnine (ne traju dugo);
• Original - čisto fabrički modeli sa standardnim parametrima;
• Radial-Matic, Gas-Matic - serija dvocevnih uljnih amortizera s većim kapacitetom resursa i prigušenja;
 Van-Magnum - snažni amortizeri za SUV i teške uslove na putu.

TRW amortizeri

TRW amortizeri na domaćem tržištu već su dugo poznati i smatraju se najboljim u svojoj klasi. Proizvođač proizvodi sisteme gasnog prigušivanja, koji imaju pristupačniju cenu. Treba imati na umu da u slučaju amortizera, TRW deluje samo kao paker - oni se proizvode u francuskoj fabrici Gabriel. Istovremeno, kvalitet omogućava korišćenje tih proizvoda za isporuke transporterima popularnih evropskih brendova kao što su “RENO”, “ŠKODA” i drugi.

Zbog njihove visoke pouzdanosti, preporučuje se ugradnja u vozila koja prelaze veliki broj kilometara, a sudeći prema ocenama, čak i u teškim uslovima, TRW amortizeri pokazuju izvrsne rezultate.

BOGE amortizeri

Nemački amortizeri srednjeg cenovnog segmenta, široko korišćeni u automobilima BMW, Volvo, Audi i Volkswagen.

Što se asortimana tiče, sve je vrlo bogato:

• Pro-Gas gasni amortizeri osiguravaju glatko i ergonomsko putovanje vozila;
• Turbo 24 - serija monotubnih amortizera dizajniranih za ekstremnu terensku vožnju;
• Turbo-Gas - gasno uljani amortizeri, napunjeni za sportsku vožnju (čvrsti, ali pružaju izvrsnu upravljivost);
• Nivomat - niz amortizera na masivnim oprugama za vozila koja rade u stalnom “opterećenju”;
• I konačno, automatski - gasni amortizeri za izuzetno udobnu vožnju.

Korisnici su zadovoljni s onim što dobijaju, a to je siguran pokazatelj dobrog proizvođača.

Kako su nastali prvi amortizeri?

Kada su nastajala prva vozila, dizajneri su se suočili sa ozbiljnim problemom - tokom vožnje na putu, vozač je osećao nelagodu od stalnog trešenja. Pored toga, zbog opterećenja, delovi šasije su brzo otkazivali.

Da bi se eliminisao problem, stavljaju se gumena creva duž točkova. Zatim su došle opruge koje su prigušivale neravnine, ali su vozila i dalje bila nestabilna, jer su se njihala na neravninama. Prvi amortizeri pojavili su se 1903. godine, a napravljeni su u obliku opruga pričvršćenih na poluge u blizini svakog točka. Prvobitno su bili instalirani na sportskim automobilima, jer konjskim vozilima takav sistem nije bio potreban zbog malih brzina. Tokom godina, amortizeri trenja zamenjeni su hidrauličkim amortizerima.

Kako naručiti amortizer?

Putem naše online prodavnice omogućavamo vam jednostavan, brz i lak način, da pronađete, odaberete i naručite sve vitalne delove koji vam mogu biti potrebni bilo za redovan servis ili popravku vašeg vozila, među kojima su i amortizeri. Najširi izbor delova renomiranih svetskih proizvođača je garancija kvaliteta i razlog zadovoljstva naših klijenata.

Iskusan tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.

Slobodno nas pozovite ukoliko imate bilo kakvih pitanja na: 011/43-000-45 svakog radnog dana od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00.

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8:30 do 16:30, i subotom od 9.00 do 14.00
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!