Provera po broju šasije

100% sigurna kupovina – SVAKI kupljeni deo se proverava preko broja šasije!

Pretraga delova po modelu vozila na našem sajtu se u dosadašnjem radu pokazala veoma pouzdano, sa preko devedeset procenata pravilne identifikacije delova. Kako bismo bili potpuno sigurni da će naši kupci dobiti delove koji su im potrebni, otišli smo korak dalje i svaki poručeni deo proveravamo po broju šasije vozila u okviru TecDoc baze i drugih elektronskih kataloga koje naši prodavci svakodnevno koriste.

Gde mogu da upišem broj šasije prilikom kupovine?

Prilikom kupovine na našem sajtu broj šasije možeš upisati u polje na stranici korpe (polje na pokazuje crvena strelica na slici ispod):

Ako u trenutku poručivanja nemaš broj šasije kod sebe, ili si zaboravio da ga upišeš, naši prodavci će te pozvati kada budu obrađivali tvoju porudžbinu i onda im ga možeš izdiktirati ili poslati preko Vajbera.

Šta je zapravo broj šasije?

Broj šasije (engl. Vehicle Identification Number) je jedinstveni identifikacioni broj automobila koji određuje proizvođač vozila. Isto što je za fizičko lice JMBG (Jedinstveni Matični Broj Građana), za automobil je broj šasije.

Prema međunarodnim standardima, ovaj broj se sastoji od 17 karaktera, slova i brojeva. Broj šasije ne može sadržati slova I, O i Q da bi se sprečila mogućnost greške prilikom koje bi se ova slova zamenila za brojeve 0 i 1.

U okviru broja šasije, nalaze se sledeće informacije: marka i model vozila, zemlja proizvodnje, godina proizvodnje, fabrika u kojoj je proizvedeno vozilo, serijski broj vozila, tip i snaga motora, tip menjača, tip karoserije....

Pored pravilne identifikacije vozila broj šasije se koristi i prilikom kupovine polovnih vozila, kako bi se utvrdilo poreklo, legalnost, servisna istorija i potencijalna oštećenja prilikom sudara.

Gde mogu da pronađem broj šasije?

Broj šasije najlakše možeš pronaći na poleđini saobraćajne dozvole, pod oznakom E:

Pored saobraćajne dozvole, broj šasije možeš pronaći i na samom vozilu. Najčešće se nalazi na dnu vetrobranskog stakla, ispod poklopca motora – kod kućišta porednjih amortizera ili na pločici u okviru prednjih vrata sa strane vozača:

Potrebna Vam je pomoć, preporuka ili savet?

/images/uploaded/treba-vam-pomoc_1000.jpeg

Konsultujte se i poručite telefonom

Zatražite personalizovanu ponudu
Tim stručnih konsultanata će vam vrlo rado pomoći da napravite pravi izbor za svoje vozilo. Naše dugogodišnje iskustvo u prodaji auto delova pomoći će vam da rešite sve dileme.
Pozovite nas svakog radnog dana
od 8 do 18h, i subotom od 8 do 16h.
Svi auto delovi na jednom mestu: amortizeri, filteri, plivajući zamajac, motorna ulja, set kvačila, letva volana, alternator i drugi rezervni delovi za vaš automobil. Savremena online prodavnica auto delova, alata i opreme nudi najširi dijapazon delova i cena kroz efikasnu pretragu najboljih rezervnih delova za vašeg četvorotočkaša, po pristupačnim cenama, uz besplatnu isporuku. Na pravom ste mestu!